Zijn zonnepanelen voor bedrijven ook een optie

2 min gelezen

Wanneer je als bedrijf een slimme investering wilt doen is het opwekken van energie zeker een hele goede optie. Door de zonnepanelen kan je jaren genieten van gratis energie. Dat is dus een slimme investering voor jouw bedrijf.

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven wordt steeds meer toe gejuicht. Natuurlijk is het dan handig om je er als bedrijf op te oriënteren. Wanneer je als bedrijf zonnepanelen zou nemen draag je bij aan CO2-footprint en het zorgt ook nog eens voor een mooi rendement voor ongeveer vijftien tot twintig jaar.

Ongebruikt dakoppervlakte van het bedrijf benutten

Bedrijven met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter beschikken vaak niet over zonnepanelen. Wanneer deze bedrijven zonnepanelen op de daken legt, kunnen alle huishoudens in Nederland gebruik maken van duurzame energie. Daarbij komt kijken dat je als bedrijf een mooi rendement maakt door de zonnepanelen op de ongebruikte daken te leggen.

Waar let je op bij zakelijk zonnepaneel aanbieders

Wanneer je zonnepanelen overweegt bij je bedrijf let dan op de volgende punten:

·        Hoeveel ervaring heeft de aanbieder

·        Is er een financieringsmodel die past bij je bedrijf

·        Is er een opbrengstgarantie en hoe verhoudt die zich

·        Is er ook excellent onderhoud

·        Past het bij de MVO doelstelling van het bedrijf

Kieszon als zonnepanelen partner voor jouw bedrijf

Kieszon bestaat sinds 2009 en zit zich dan ook vanaf dat moment in voor solar revolutie. Ze hebben dan ook ruim tien jaar ervaring. Er zijn de afgelopen jaren vele bedrijven die zich hebben verbonden aan Kieszon. Ze waren als eerste in Nederland met een gefinancierd zonnestroomproject. Tevens hebben ze alles onder één dak om geen externe partijen erbij te hoeven betrekken. Kieszon is een dochteronderneming van Greenchoice.

Welke stappen onderneemt Kieszon voor zonnepanelen voor bedrijven

Kieszon volgt een 4-pijlermodel die er als volgt uit ziet:

·        Ontwikkeling: De ontwikkeling van het zonnestroom-project wordt door de eigen engineers verzorgd. Dit wordt dan ook nauwkeurig uitgerekend zodat er de juiste hoeveelheid zonnepanelen op het dak komen. Er wordt ook uitgerekend hoeveel energie er opgewekt kan worden en wat er zelf gehouden kan worden en wat er aan het net geleverd wordt.

·        Financiering: De financiering die er geboden wordt de beste gekozen voor het bedrijf. Het kan ook zijn dat er lease, dak verhuur of koop plaats vindt. Dan hoeft de huurder/gebruiker niet te investeren.

·        Realisatie: Wanneer het zonnepanelen project geëngineerd en goedgekeurd is wordt het project gerealiseerd. Ook voor de realisatie worden gebruik gemaakt van eigen projectleiders, opzichters/uitvoerders. Daardoor kan het soepel en met een strak plan verlopen.

·        Exploitatie: De exploitatie van het zonnestroom project verzorgt Kieszon zelf. Dit alles gebeurd door de afdeling operations & Maintenance.  Deze afdeling heeft eigen monteurs waardoor er preventief en correctief onderhoud plaats vindt. De data-analisten houden de energieopwekking elke dag bij zodat er ook snel gehandeld kan worden.

Iedereen zou eigenlijk kennis moeten maken met de kracht van de zon!