Een wat voor bureaustoel?

2 min gelezen

Ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. De stoel biedt goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid aan de gebruiker. Bij het ontwerp van de bureaustoel is rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Daarbij is het goed om te weten dat we niet gemaakt zijn om te zitten, we willen beweging en variatie. Daarom is een goede ergonomische bureaustoel ook dynamisch in te stellen.

Waarom?

Elk mens en ieder lichaam is uniek. Een gewone bureaustoel kan niet altijd de juiste steun bieden, deze stoelen zitten dus niet als gegoten. Ergonomische bureaustoelen zijn dat daarentegen wel: je kunt de stoel door de instellingen perfect op je lichaam laten aansluiten, zodat hij de juiste ondersteuning biedt. Onze ergonomisch adviseur leert je tijdens de zitinstructie wat de juiste ondersteuning is en hoe je dit instelt. De bureaustoel is volledig in te stellen en te bedienen.

De mogelijke klachten die je oploopt in een ‘gewone’ bureaustoel kunnen leiden tot verzuim. Als je stoel bij je past, kun je klachtenvrij werken, je wordt productiever en het levert je een gezonder lichaam op.

Alle voordelen op een rij:

  1. Klachtenvrij
  2. Goede ondersteuning
  3. Meer productiviteit
  4. Comfort
  5. Voldoende bewegingsvrijheid en variatie

Nederlandse praktijkrichtlijn

De NPR 1813 is de Nederlandse richtlijn op het gebied van ergonomie als het gaat om kantoormeubelen en de toepassing hiervan in de kantooromgeving. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De norm vertelt ons over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. Al onze curatieve bureaustoelen voldoen aan de NPR 1813 norm.

Het allerbelangrijkste is dat het een bureaustoel is waar je lekker op kan zitten! Het is ook goed om hier dus rekening mee te houden. Een tip is om verschillende stoelen te proberen, op die manier kom je erachter wat bij je past en wat je lekker vind zitten. Dat is ook uiteindelijk waar het omdraait, dat de bureaustoel lekker zit.