De uitvoerder: onmisbare schakel in de civiele techniek

1 min gelezen
bouwhuysch

In zo’n beetje elk land wereldwijd speelt de civiele techniek een belangrijke rol. De civiele techniek houdt de wetenschap in als het gaat om het ontwerpen, aanleggen en ook onderhouden van objecten die op welke manier dan ook in contact staan met het aardoppervlak. Zoals bekend worden deze objecten eerst bedacht en ontworpen door een ingenieur. Deze ingenieurs hebben daarom vaak de meeste bekendheid, maar vergis je niet: ingenieurs zijn natuurlijk ook afhankelijk van specialistische hulp van andere betrokkenen. Een specialist wiens invloed bepaald niet onderschat moet worden is bijvoorbeeld de uitvoerder. Want mocht de uitvoerder zijn of haar werk niet goed doen, dan komt het ontwerp waarschijnlijk ook niet goed tot zijn recht. Hoe dan ook, als je het idee hebt dat de rol van uitvoerder je op het lijf is geschreven, reageer dan gerust eens op een degelijke vacature in de civiele techniek.

bouwhuysch

Deze kwaliteiten breng je mee als uitvoerder

Over het algemeen kunnen we stellen dat je als uitvoerder in de civiele sector onder andere deze kwaliteiten dient te hebben:

• Bedenk je dat jij de leidinggevende en verantwoordelijke bent op een bouwlocatie. Leidinggevende kwaliteiten zijn dus onmisbaar.

• Je communicatieve vaardigheden moeten dusdanig zijn dat je even makkelijk en vlot communiceert met je eigen werknemers als met pakweg de ingenieur.

• Je hebt goede organiserende kwaliteiten en bent bovendien een sterke planner.

• Je bent stressbestendig

• En tenslotte moet je technisch inzicht natuurlijk heel sterk zijn.