Bodac Explosieven opsporingsdienst

1 min gelezen

Aan onze boerderij hebben wij een heel groot stuk land watt we wel willen gaan gebruiken voor het verbouwen van gewassen. De boerderij is nog van voor de oorloog en bij de buren is het een keer voorgekomen dat ze tijdens het graven een explosief hebben gevonden. Omdat wij willen gaan graven in ons stuk land is het belangrijk voor onze veiligheid dat er niet een explosief ligt.

Explosieven

Via de buren zijn we bij Bodac Explosieven opsporingsdienst terecht gekomen. We hebben een afspraak gemaakt om historisch onderzoek te doen om te kijken of er een mogelijkheid is om uit te sluiten dat er explosieven liggen. Bij Bodac Explosieven opsporingsdienst was het bekend dat er in het gebied waar wij wonen explosieven zouden kunnen liggen en dat een onderzoek nodig zou zijn.

Samen met Bodac is er een afspraak gemaakt om het onderzoek te doen bij ons op het land. Het onderzoek duurde ongeveer twee dagen omdat het best een groot stuk land is. Tijdens dit onderzoek zijn er wel wat scherven gevonden en die zijn voor de zekerheid ook uit de grond gehaald. Aan de plekken van de scherven was wel te zien dat er ooit explosieven zijn ontploft in ons stuk land. 

Gelukkig zijn er alleen maar scherven gevonden en geen gevaarlijke explosieven. We hebben de scherven wel bewaard omdat we dit wel interessant vonden. Gelukkig hoeven wij ons geen zorgen meer te maken over de mogelijkheid dat er explosieven in het land verspreid liggen!