De veiligheidscoördinator

2 min gelezen

Ben je van plan een groot bouwproject op te starten? Dan is het handig dat je een duidelijk overzicht hebt van wat er allemaal gedaan moet worden. Er komt heel veel bij een bouwproject kijken wat niet meteen direct met de werkzaamheden zelf te maken heeft, maar wel belangrijk is om rekening mee te houden. Al sinds de start van het project kunnen er overal veiligheidsrisico’s de kop op doen, om nog maar te zwijgen over het geregel tussen verschillende aannemers. Het is daarom belangrijk dat er één specifiek aanspreekpunt is bij je bouwproject, die zich met al deze zaken bezighoudt. Dit is de zogeheten veiligheidscoördinator. De veiligheidscoördinator houdt zich bezig met onder andere de veiligheidsrisico’s die er kunnen spelen op de bouwplaats tijdens of rondom de werkzaamheden. Het aanstellen van een veiligheidscoördinator kun je eenvoudig doen door G4S, die al jaren ervaring heeft met dergelijke projecten.

Stel je veiligheidscoördinator snel aan

De veiligheidscoördinator kan het beste al vanaf het prille begin van het project worden aangesteld. Hierdoor kan de expert al in de ontwerpfase van het project zien waar de risico’s liggen en hier direct op inspelen. Sommige risico’s kunnen van tevoren al verholpen worden, maar risico’s die onvermijdbaar zijn kunnen wel al besproken worden zodat er een plan van aanpak klaarligt als deze risico’s opspelen. Zo hebben de calamiteiten een zo gering effect, omdat er al op voorbereid is.

Tijdens de operatie blijft de veiligheidscoördinator toezicht houden op de veiligheid, om te controleren of de veiligheid nog steeds gewaarborgd wordt en iedereen zo veilig mogelijk zijn of haar taken kan uitvoeren. G4S is hier zeer ervaren mee en kan je voor, tijdens en soms zelf na je project constant bijstaan en helpen om het project te doen slagen, zonder extra omstandigheden die verholpen moeten worden. Door overal op de werkvloer aanwezig te zijn en te helpen met het garanderen van de veiligheid, biedt G4S een totaalpakket voor jouw organisatie.