Wat is het geheim van tekstenschrijvers?

2 min gelezen

Je hebt net het beste product van het jaar bedacht en je wilt het graag verkopen. Maar hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk zelf een poging doen tot het schrijven van een succesvolle reclametekst. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Normaliter gaat een tekstschrijver als eerste op zoek naar informatie over een onderwerp. Nu weet jij natuurlijk precies hoe jouw product in elkaar zit, dus deze stap kun jij overslaan! Vervolgens moet je weten hoe je het best een boodschap in een tekst kunt laten overkomen. Hier begint het al wat lastiger te worden. Vaak vergt het inleven in de doelgroep veel ervaring en oefening. Verder moet de tekst ook lekker weglezen. Daarom zul je schrijfstrategieën zoals het afwisselen van zinslengte toe moeten passen. Maar er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Maar welke?

Waar houd een tekstschrijver rekening mee?

Een tekstschrijver weet precies hoe hij een advertentie interessant en boeiend houdt. Zo is het van belang om alleen te schrijven over zaken die daadwerkelijk te maken hebben met het onderwerp van de tekst. Het heeft tenslotte geen zin om te schrijven over de kleur van jouw waterpomptang als je een advertentie schrijft over een nieuw verwarmingssysteem. Ook moet de tekst voor iedereen leesbaar zijn. Je halveert je doelgroep al snel als je zonder reden dure woorden gaat gebruiken. Verder moet je zogeheten ‘onzeker’ taalgebruik vermijden. Het klinkt veel beter als je ‘Deze verwarming houdt jou de hele winter warm’ gebruikt dan als er iets staat als ‘Deze verwarming zou jou de hele winter warm moeten kunnen houden’. Tenslotte maak je gebruik van behapbare alinea’s met duidelijke kopjes om je tekst overzichtelijk te houden. Als je al deze tips volgt heb je zo een prachtige tekst geschreven. 

Een SEO tekstschrijver

Je hebt nu een tekst die het goed zal gaan doen bij jouw doelgroep. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw potentiële klanten de advertentie ook daadwerkelijk te zien krijgt? Daarvoor kun je SEO gebruiken. SEO staat voor ‘Search engine optimization’ en betekent letterlijk ‘zoekmachine optimalisatie’. Een goede SEO zorgt ervoor dat een tekst goed te vinden is via een zoekmachine zoals Google. Dit doet het door bepaalde sleutelwoorden die jij kan verwerken in een tekst aan te tonen. Deze zoekwoorden worden dan opgepikt door het algoritme van Google en zorgen ervoor dat jouw artikel hoger op de lijst met resultaten komt te staan. 

SEO copywriter inhuren

DoubleSmart zijn gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor online marketing. Ga dus snel op hun website kijken!