Wat is bedrijfskleding borduren?

2 min gelezen
bedrijfskleding borduren

Borduren is het maken van versieringen op uitgekozen ondergronden zoals textiel en wordt al zolang gedaan als de mens stoffen kent. Borduren klinkt als iets wat alleen vroeger werd gedaan. Echter is het iets wat tijdloos is en wordt er nog steeds gebruik van gemaakt in het hedendaagse leven. Zo is het tegenwoordig meer dan normaal om je bedrijfskleding borduren.

Waarom borduren?

Borduren kan ontzettend veel doeleinden hebben. Borduren werd vroeger rond de middeleeuwen steeds meer gebruikt in Europa. Dit was dan voornamelijk voor kerkelijke doeleinden. Echter bleef het niet bij enkel de kerk. Zo werd het door de tijd heen steeds meer gebruikt en waren natuurlijk de adels en koninklijke mensen die voor in de rij stonden om deze kunst over te nemen. Destijds werden zelfs de stoffen verstuurd naar het verre oosten om het daar te laten borduren. China stond namelijk zelfs destijds bekend om hun fijne borduurwerk.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is borduren nog steeds iets heel gebruikelijks. Tegenwoordig word borduren echter wel heel anders gebruikt. Zo is het namelijk niet meer zo dat alleen de bovenste laag van de maatschappij het kan veroorloven. Vroeger was borduren namelijk meer een luxe om te laten doen. Nu is voornamelijk het bedrijfsleven het doeleinde om iets te laten borduren. Bedrijfskleding borduren is heel normaal geworden om een outfit zo netjes en professioneel mogelijk uit te laten zien. Borduren wordt dan op een gehele andere wezen gedaan tegenwoordig. Zo is het namelijk zo dat rond 1850 de borduurmachine is ontworpen, wat als gevolg leiden tot het einde van het handgemaakte borduurwerk.