Overhemd op maat

2 min gelezen
werkzaamheden boekhouder

Een overhemd moet natuurlijk goed zitten. Niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Voor sommige mannen is dat een hele klus; het vinden van de perfecte maat voor een overhemd. Het is niet de bedoeling dat je blouse telkens uit je broek gaat of dat je mouwen te kort zijn. Gelukkig is er inmiddels een markt die hier rekening mee houdt. Mouwlengte7 is voor de langere man, deze overhemden hebben een langere mouw dan normaal en zijn net iets langer gemaakt waardoor deze niet telkens uit de broek gaat. Deze maat wordt afgekort tot ML7, een korter variant wordt aangeduid met mouwlengte 6 (ML6). 

Ook voor lange mannen een perfect overhemd 

Ben je een lange man en opzoek naar een passend overhemd? Dit kan de zoektocht naar een goed model moeilijker maken. Hier, in West-Europa is meer dan 60% van de mannen langer dan 1.80 meter. Voor heren met deze lengte wordt vaak al geadviseerd om te gaan voor een overhemd met lange mouwen, veelal wordt dan gekozen voor ML6. Wanneer je een lengte van 1.90 hebt, dan wordt zeker aanbevolen om te gaan voor een blouse met mouwlengte 7. 

Assortiment aan mouwlengte 7 overhemden 

Naast een passend model is natuurlijk ook het ontwerp bepalend bij het aanschaffen van een overhemd. Is de kleur wel naar wens? En de kwaliteit naar behoren? Het model van het overhemd kan ook verschillen. Zo heb je blousjes met een slim fit, deze modellen worden vaak gekozen en sluiten mooi aan om het lichaam. Ook een modern fit is een veelgekozen model, deze blouse geven iets meer ruimte rondom de buik. Een toonaangevend merk voor overhemden met mouwlengte 7 is Venti. Venti mouwlengte 7 zijn getailleerde, moderne overhemden. Ze worden gemaakt van uitstekende materialen wat terug te zien is in de kwaliteit. Het merk kent een ruim aanbod van verschillende overhemden voor zakelijke en informele activiteiten.