Op maat gemaakte meubels passen overal

2 min gelezen
bureau op maat

Ben jij toevallig recent verhuisd naar een nieuw huis? Moet je nu nieuwe meubels zoeken voor in dit huis? Ik ook. Enkele weken geleden ben ik in getrokken in mijn nieuwe huis. Niet alleen is dit huis (in tegenstelling tot het vorige) niet gemeubileerd, het is ook nog eens vele malen groter dan mijn vorige woning. Dit betekende dus dat ik moest gaan meubel shoppen. En veel ook. In dit blog zal ik enkele van de frustraties doornemen die ik had bij het vinden van nieuwe meubels. Dat kan er hopelijk voor zorgen dat jij zelf deze problemen niet zal hebben.

Verzin zelf het design van jouw meubels

Het allergrootste probleem dat ik heb met het vinden van meubels is de vorm van mijn huis. Deze is heel lang en wat minder breed. Dit zorgt ervoor dat er enorm veel ruimte op te vullen is, maar dat heel veel verschillende meubels een nogal bedrukte sfeer kunnen geven. Dit was met name het geval in mijn studeerkamer. Hier had ik een heel lang bureau nodig, waar twee mensen aan konden werken. Al snel kwam ik erachter dat grote bureaus vooral in de breedte groter worden, niet in de lengte. Daarom heb ik een bureaublad op maat laten maken. Nu biedt deze ruimte voor twee mensen en hun spullen. Daarnaast had ik vrije speling in de vorm, kleur en het materiaal van mijn bureau. Een ideale uitkomst dus!

Een verdere zoektocht naar de perfecte inrichting

Dit is overigens een van de weinige dingen waar ik veel geld voor heb betaald. Veel van mijn meubels heb ik uit een kringloop gehaald, of zelfs op marktplaats. In principe is dit een hele makkelijke manier om aan goed, goedkoop meubilair te komen. Kijk echter wel uit dat mensen je niet afzetten en daadwerkelijk komen opdagen voor hun afspraak. Dit was een verslag van mijn zoektocht naar meubels: van marktplaats tot een bureaublad op maat, het kan allemaal.