Hulp van letselschade advocaten inschakelen na een ongeluk

1 min gelezen

Nadat u met een ongeluk te maken heeft gehad, kan de hulp van letselschade advocaten wenselijk zijn. Niet altijd kiest men direct voor een advocaat! Ook de hulp van een letselschade expert kan voldoende zijn om een schadevergoeding te krijgen voor de opgelopen letselschade tijdens uw ongeval. Het verschil tussen letselschade advocaten en experts is echter, dat een advocaat u ook bij kan staan tijdens een eventuele rechtszaak. Het kan immers voorkomen, dat betrokken partijen geen schadevergoeding uit willen keren. Ook kunnen zij het niet eens zijn met de hoogte van de geëiste schadevergoeding, waardoor er onderhandeld moet worden. Een letselschade advocaat zal u hierbij helpen.

Diensten van letselschade advocaten

Letselschade advocaten zullen na een ongeval eerst de letselschade die u ervaart inventariseren. Houd er hierbij rekening mee, dat het niet alleen om zichtbare fysieke schade aan uw lichaam gaat. U kunt bijvoorbeeld ook een ernstige hersenschudding hebben opgelopen, of last hebben van angstgevoelens. Dergelijke vormen van psychische schade tellen mee in het bepalen van de hoogte van uw schadevergoeding. Op basis van de bevindingen van de letselschadespecialist, zal een eerste voorstel aan de betrokken partijen worden gedaan.

Zoals reeds beschreven is het niet per definitie zo dat een betrokken partij akkoord zal gaan met het voorstel. In zo’n geval kan een rechtszaak begonnen worden, of kan men onderhandelen over een iets lagere schadevergoeding voor de opgelopen letselschade. Een vergoeding voor de letselschade moet bijvoorbeeld de tijd dat u niet kunt werken compenseren.