Hoe maak je goed gebruik van notitieblokken?

2 min gelezen

Notitieblokken zijn er niet alleen maar om even snel wat op te schrijven. Je kunt ze namelijk voor tal van zaken gebruiken. Wat te denken om van je notitieblok een agenda te maken? Of wat te denken om raadsels op te schrijven zodat andere deze kunnen oplossen? En ook al jouw levensvragen kun je verwerken in notitieblokken.

Gebruik je notitieblokken als een agenda

Om je notitieblokken extra goed te gebruiken kun je het omtoveren tot een agenda. Pak er wat washi tape bij, leuke stickers en andere decoratiemateriaal en maak het helemaal jouw eigen feestje. Op deze manier weet je zeker dat je nooit meer een afspraak vergeet en ben je ook nog eens heel creatief bezig. Een win-win situatie.

Schrijf als jouw raadsels in jouw notitieblok

Ben je helemaal weg van puzzelen en wil je hiermee op familie of vrienden indruk maken? Schrijf ze op in je notitieblokken om ze nooit meer te vergeten. Neem ze bijvoorbeeld mee naar een verjaardag en kijk wie er slim genoeg is om jouw raadsels te ontrafelen. Dat maakt een verjaardagsfeestje nog leuker en interessanter.

Verwerk je levensvragen in je notitieblok

Iedereen houdt zich ermee bezig, levensvragen. Hoe oud zal je worden, gaat er oorlog uitbreken terwijl ik leef en hoe ziet mijn leven er over vijf jaar uit? Het zijn allemaal best pittige vragen en je zult je er zo nu en dan mee bezighouden. Laat ze niet in je hoofd ronddwalen en zet het op papier. Je zult gauw genoeg merken dat dat enorm oplucht. Notitieblokken zijn ideaal om levensvragen op te schrijven.

Zorg dat je je reis avonturen noteert

Ben je op reis dan maak je de mooiste dingen mee. Deze reis avonturen wil je in gedachten houden en niet meer vergeten. Alle momenten zoals de mooiste bezienswaardigheden, beste restaurants en leukste nieuwe mensen die je hebt ontmoet wil je onthouden. Schrijf het allemaal op in je notitieblokken om het nooit meer te hoeven vergeten. Later zul je er met veel plezier op terugkijken.

Vergroot je woordenschat en noteer woorden die je nog niet kent

Een notitieblok is erg geschikt om je woordenschat te vergroten. Er bestaan genoeg woorden die je nog niet kent en daarom is het goed om dit te noteren. Een notitieblok biedt uitkomst. Noteer het woord dat je niet kent en zoek het synoniem op. Door het op deze manier te doen leer je in korte tijd allemaal nieuwe woorden kennen. En door het opschrijven vergeet je ze niet snel.

Documenteer belangrijke adressen

Er zijn genoeg adressen die belangrijk voor je zijn. Dan kun je denken aan adressen van vrienden, familie, dokters, kappers en andere belangrijke contacten. Documenteer deze adressen om ze nooit meer te vergeten. Het is heel handig om alle adressen in een notitieblok te hebben waar je snel bij kunt komen. En verwerk deze belangrijke adressen op alfabetische volgorde, zodat het allemaal nog makkelijker terug te vinden is.