Drie voordelen van VW tuning

2 min gelezen

Als jij over een VW beschikt, ben je vast al een keertje deze term tegengekomen; VW tuning. VW tuning houdt in dat er een andere soort software wordt verzonden naar de microchip in jouw auto. Met deze nieuwe in jouw bolide veranderen er allerlei dingen. Dit geldt al helemaal wanneer een bedrijf als EQ Performance de chiptuning voor je verricht. Maar welke voordelen zijn er nou eigenlijk allemaal met chiptuning? In deze blog wordt jouw vraag volledig beantwoord. Je leest hier namelijk over de drie grootste voordelen van VW tuning. Op deze wijze ontdek je precies wat tuning voor jouw Volkswagen kan betekenen en of het daardoor ook interessant is voor jou om te doen.

Je rijdt efficiënter met VW tuning

Het allereerste en tevens grootste voordeel van VW tuning, is dat jouw Volkswagen efficiënter dan ooit zal rijden. Dit komt door meerdere redenen. Zo beperken autofabrikanten met opzet hoe efficiënt jouw Volkswagen normaal gesproken is. In tegenstelling tot het dieselschandaal van jaren terug, is dit wel bekend bij de autoriteiten doordat het gedaan wordt om de uitstoot van jouw auto te verminderen. Alleen wordt daardoor de motor niet optimaal benut. Via chiptuning is dit echter niet langer het geval doordat er software in de microchip bevindt die juist als eerste doel efficiëntie heeft. Daardoor gaat bijvoorbeeld schakelen soepeler en is het brandstofverbruik van jouw auto verminderd.

Behaal een hogere snelheid met VW tuning

Het tweede voordeel van VW tuning, heeft met de snelheid te maken. Doordat jouw motor door chiptuning efficiënter is, zijn er minder obstakels waar jouw auto tegenaan loopt tijdens de acceleratie. Daardoor is de maximale snelheid van jouw wagen ineens veel hoger. Hoe hoog precies? Dit verschilt per auto, maar gemiddeld zal dit tussen de 10 en 20 procent zijn. Dit is een aanzienlijk verschilt die je zeker zult voelen tijdens het autorijden. Een hogere snelheid is handig in talloze situaties. Zo kun je in Duitsland net wat sneller naar een leuke stad toe en terug, maar ook inhalen is makkelijker. Zo is een hogere snelheid via chiptuning zeker geen voordeel om te onderschatten.

Chiptuning geeft jouw auto meer kracht

Tot slot maakt VW tuning jouw auto ook krachtiger. Dit is ook best wel logisch, want een efficiëntere motor betekent dat er minder energie onnodig verloren gaat. Daardoor ontstaat er meer kracht in jouw motor. Meer kracht in jouw motor geeft je enkele praktische voordelen. Hoewel we in Nederland ze niet veel hebben, kunnen heuvels lastig zijn voor auto’s met een minder krachtige motor. Herinner je nog de hellingproef? Met een krachtige motor is dit appeltje eitje geworden. Tevens helpt een krachtige motor ook wanneer jij een caravan achter de auto hebt en daarmee over verschillende wegen rijdt. Ook wanneer je een aanhangwagen achterop hebt, maakt een krachtige motor jouw leven vele malen makkelijker. Zo zijn er talloze praktische toepassingen die chiptuning via een krachtige motor aan jouw auto kan geven.