Aed cursus kan levens redden

2 min gelezen
aed cursus

Verschillenaed cursus

Sinds een tijdje heb ik mijn diploma gehaald na een aed cursus en weet ik nu precies hoe ik deze moet bedienen. Het is zo dat binnen Nederland iedereen zo eentje mag gebruiken wanneer het nodig is, maar het is toch wel belangrijk om te weten hoe je zoiets precies moet doen bij iemand die bijvoorbeeld een hartaanval heeft. De plakkers moeten namelijk wel op de juiste plek zitten, anders is het effect soms niet groot genoeg en kan het alsnog dramatisch aflopen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende uitvoeren die een andere kennis nodig hebben. Zo zijn er automatische, waarbij je zelf eigenlijk niets hoeft te doen. Er zijn er ook die zogenaamd half-automatisch zijn en waarbij je nog op een knop moet drukken om de schok toe te dienen. Deze twee zijn allebei dus net weer iets anders, maar het principe blijft hetzelfde.

Vertrouwdaed cursus

Er werd mij tijdens de aed cursus aangeraden om eens bij mij in de buurt te kijken welke types er nu precies aanwezig waren. Dit heb ik gedaan en het waren inderdaad allemaal net iets andere defibrillators. Ik hoop eigenlijk dat ik deze nooit hoef te gebruiken, maar mocht het zo zijn, dan weet ik nu precies wat ik moet doen. Ergens voelt dat heel erg prettig, want ik zou in die situatie ook heel kalm kunnen blijven door de kennis die ik heb. Mocht jij hier ook interesse in hebben, dan raad ik jou aan om eens een kijkje op de website te nemen voor meer informatie!