Wordt ook succesvol op internet

2 min gelezen
webwinkel bouwen

Internet is tegenwoordig dé manier om je producten aan de man te brengen, was je voorheen een beetje beperkt ligt nu de hele wereld aan je voeten om te bereiken. Een webwinkel bouwen is dus geen slecht idee, alleen zijn er wel veel dingen waar je rekening mee moet houden. Van het begin tot het eind, tot de webshop klaar is moet je een plan op tafel hebben liggen. Maar ook daarna begint eigenlijk pas het echte werk, de marketing en het verzenden van de producten. Wat doe je als een klant een klacht heeft en zijn geld terug wil?

webshop starten
<!–td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}–>
webwinkel bouwen

Denk na over het hele proces

Op de webwinkelacademy.nl kun je stap voor stap volgen wat je moet doen, en waar je allemaal aan moet denken bij een webwinkel bouwen. Verdiep je ook in de klantenservice, eenmaal een slechte naam en je komt hier niet snel meer vanaf. Zorg dat je iedere klacht serieus neemt, wees bereikbaar voor je klanten per e mail of als je de mogelijkheid hebt per telefoon. Er is niets zo vervelend als klant, dat je niet serieus wordt genomen of nog erger dat je wordt genegeerd. Wordt je klantenbestand echt heel erg groot is het misschien een idee dit uit te besteden. 

webwinkel bouwen

Verkeer uit Google

Iedereen weet dat Google de grootste en enige zoekmachine is die belangrijk is om bezoekers naar je webshop te krijgen. Je kunt op verschillende manieren verkeer krijgen uit Google, dit kun je doen met advertenties of op de organische manier. Maar een webwinkel bouwen en dan wachten op organisch verkeer kan wel een tijd duren, daarom is het verstandig om betaalde marketing te doen. Probeer er voor te zorgen dat de meeste klanten komen via de zoekmachine en niet via je betaalde advertenties. Hoe meer organisch verkeer je hebt hoe meer je webshop waard wordt.