Word mijn EHBO cursus vergoed?

2 min gelezen

Een EHBO cursus volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen die je met jouw kennis en ervaring kan helpen om uit een benarde situatie te komen of zelfs je leven te redden. Het is een heel goed idee om een EHBO cursus te volgen, maar je kan tegengehouden worden door het prijskaartje dat er aan hangt. Vind je het gek dat je voor het welzijn van je omgeving zelf moet betalen? Vraag je je vaak af waarom je EHBO cursus niet vergoed wordt? Dat denken meer mensen en zelfs de zorgverzekeraars zelf, en daarom is de kans dat je EHBO cursus vergoed wordt erg groot.

Je kan namelijk de kosten van een EHBO cursus volgen declareren en vergoed krijgen. Je zorgverzekeraar ziet net als jij of je werkgever het belang in van het kunnen verlenen van Eerste Hulp, omdat dit betekent dat jij zelf slechte situaties kan verhelpen en dus minder kosten met je meedraagt op het gebied van vergoeding. Deze vergoeding geldt trouwens ook voor een reanimatiecursus.

Per zorgverzekeraar verschillend

Je EHBO cursus kan deels of zelfs volledig vergoed worden door je zorgverzekeraar. Het is echter afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent of dit bedrag helemaal vergoed wordt of maar gedeeltelijk. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar een volledig vergoeding biedt van een EHBO cursus? Kijk dan in de zorgpolis wat de regels hierover zijn.

Op vergelijkingswebsites in de zorg is er ook een duidelijk beeld te zien van bij welke zorgverzekeraar je voor welk deel je EHBO cursus vergoed krijgt. Het kan zijn dat je zorgverzekeraar je EHBO cursus slechts deels vergoed in het basispakket, maar deze wel volledig vergoed wordt in een aanvullende verzekering. Bespreek in dit geval wat de opties zijn om bijvoorbeeld je verzekering om te kunnen wisselen.