Wilt u misschien met een nulurencontract werken?

3 min gelezen

Ik heb een lange periode met veel plezier gewerkt als medewerker in een verzorgingstehuis met oude mensen. Dit werk was echt mijn passie en ik vond het ontzettend leuk om te doen. Ik kan namelijk erg goed omgaan met oude mensen en ik heb het idee dat ouderen mij ook vaak prettig in de omgang vinden. Ik ben namelijk een luisterend oor maar daarnaast kan ik ook kritisch zijn en mensen aansporen om actie te ondernemen. Ik was vaak in de woonkamer van het tehuis te vinden en deed hier veel sociale en leuke dingen met de mensen. Zo zorgde ik altijd voor de koffie en deden we vaak spelletjes met zijn allen. Dit sociale aspect is voor veel ouderen ontzettend belangrijk en ik had daardoor ook het gevoel dat ik van onmisbare waarde was voor het tehuis. Toch bleek dit allemaal heel anders te zitten. Door de corona periode konden we vaak niet met zijn allen koffie drinken in de woonkamer en hierdoor werden mijn taken als medewerker soms overbodig. Het bestuur van het tehuis kreeg ook nog eens veel minder geld van de overheid en hierdoor moest er intern bezuinigd worden. Hierdoor is de keuze gemaakt om mij en andere medewerkers te ontslaan. Ik vond dit heel erg pittig, vooral ook omdat ik heel erg op mijn plek zat in dit bedrijf. Ik ben daardoor werkeloos geraakt en gezien mijn leeftijd is het erg lastig om een nieuwe baan te vinden. Ik wil daarom er graag een nieuwe baan en omdat niets lukt heb ik besloten dat ik mij bij een uitzendbureau wil aansluiten. Ik vraag mij alleen af hoezo er in de maatschappij veel meer vraag is naar uitzendkrachten als naar medewerkers met een nulurencontract. Voor mijzelf zou ik het namelijk veel prettiger vinden om ergens te werken met een nulurencontract. Ik ben daarom op het internet gaan zoeken hoe dit precies zit en gelukkig kreeg ik al snel antwoorden op mijn vragen. Ik ben namelijk terecht gekomen op de site nlpeople.nl. Op deze site staat precies uitgelegd waarom er meer vraag is naar uitzendkrachten en wat de nadelen van een nulurencontract nou eigenlijk zijn.

De voor- en nadelen van een nulurencontract duidelijk uitgelegd

Ik ben dus erg blij dat ik via het internet terecht ben gekomen op deze site want ik heb erg veel nieuwe dingen gelezen. Het is mij nu volkomen duidelijk waarom een nulurencontract minder gunstig is en waarom hier dus in de praktijk ook minder snel voor wordt gekozen. Ik ben nu blij met mijn positie als uitzendkracht en het lezen van de informatie op deze site heeft mij daar zeker bij geholpen.

Erg fijne site met goede informatie als u het mij vraagt

Als u nou ook meer informatie wilt lezen over een nulurencontract en het verschil hiermee met de voordelen van een uitzendkracht dan kan ik u zeker aanraden om:

  • eens een kijkje te nemen op deze site
  • de informatie eens te lezen
  • eventueel een offerte aan te vragen bij nlpeople.nl

Kijk op de site voor meer info.