Wel orders maar geen mensen

2 min gelezen

Het is gekmakend voor bedrijven om een gevulde orderportefeuille te hebben, maar nee te moeten verkopen. Gewoon omdat er niet genoeg personeel voor handen is. Alle mooie plannen kunnen de prullenbak in als je niet genoeg werknemers hebt die het werk moeten doen. Groei voor je bedrijf komt dan onder druk te staan. En het voortbestaan is ook nog maar de vraag. In deze economisch slechte tijden van hoge lonen en inflatie wordt het zwaar weer voor burgers en bedrijven. Goed en voldoende personeel is een kopzorg voor de eigenaar en managers. Met een wervingsbureau in de hand kun je in elk geval voorsorteren op werk dat er ligt en wat uitgevoerd moet worden. Het kan nu eenmaal niet zonder de juiste mensen op de juiste plek. 

Zuinig zijn op je personeel

In geen tijden is de werkloosheid in den lande zo laag geweest. Een kleine groep mensen die aan de zijlijn blijven staan is onvermijdelijk en moeilijk op te lossen. Maar voor de ondernemer die verder wil zijn goede mensen steeds belangrijker. Want hard to get. Wat hij/zij aan goede mensen in huis heeft moet hij koesteren. Het Blijft de kurk waar een onderneming op drijft. Soms is het niet genoeg. Maar met een Recruitment bureau kun je wel gerichter op zoek naar geschikte arbeidskrachten die het werk kunnen doen. Goed personeel is de beste investering die een ondernemer kan doen.

Avontuur over de grens

Voor ondernemers die personeel zoeken die mee willen gaan in hun avontuur in het buitenland, is er hulp. Boeren die steeds meer weg willen en vertrekken naar andere oorden is van alle dag. Maar nu weer een hot thema. De Internationale vacatures passen bij hun emigratieplannen. Als er in Nederland niet genoeg kansen zijn qua wetten en regels en ruimte, hoeft personeel geen groot bezwaar te zijn.