We volgen een training van trusted advisor

2 min gelezen

Sinds kort volgen we bij ons bedrijf een cursus van trusted advisor, nooit gedacht dat deze cursus zo interessant kon zijn. Deze cursus wordt gegeven door Carole Beelen. Wij als verkopers leren zo de fijne kneepjes van het vak, ook voor de mensen die al jaren in dit vak zitten is deze cursus verplicht. Voorheen probeerden we zoveel tegelijk te verkopen aan een klant, maar nu leren we dat het beter is om eerst te kijken welke klant je precies voor je hebt, en wat voor een bedrijf deze klant heeft. Zo lijkt het dat je de klant wat persoonlijker kent, en hierdoor is het dan ook makkelijker om je producten te verkopen aan deze klant. Doordat je veel interesse in zijn bedrijf hebt getoond geeft dat ook meer vertrouwen voor de klant. Moet zeggen dat ik voordat ik de cursus trusted advisor had gevolgd niet zoveel vertrouwen in mezelf had, en dat komt natuurlijk ook over op de klant dat ik niet zeker van mijn zaken heb. Maar nu lijkt het wel dat ik alles en iedereen aan kan, voel me een stuk zekerder en dat breng ik ook naar voren tijdens mijn verkoop.  

Geweldig resultaat

Ik moet eerlijk bekennen toen ik te horen kreeg dat ik aan deze cursus deel moest nemen ik er grote vraagtekens bij zette. Wat moest deze cursus me nog bijbrengen, ik werkte al meer dan vijf jaar bij dit bedrijf, en deed, volgens mezelf, alles al goed. Nu weet ik wel beter, maar sinds ik deze cursus heb gevolgd heb ik een totaal andere aanpak van verkopen aangeleerd, en ik moet zeggen het werpt wel zijn vruchten af.