Vreemdelingenrecht in Nederland

1 min gelezen

Vreemdelingenrecht is het recht dat er voor zorgt dat niet iedereen die in het buitenland, met name buiten Europa zomaar in Nederland een huis kan betrekken. Dit houdt dus simpelweg in dat het vreemdelingenrecht een overdaad aan vreemdelingen tegenhoudt. Het zorgt ervoor dat er niet teveel vreemdelingen in Nederland kunnen komen wonen. In Nederland zal er dan niet genoeg plaats meer zijn voor de eigen burgers en dit is een van de redenen dat wij deze wet in ons landje hebben.

Vreemdelingenrecht

Immigreren

Immigreren is natuurlijk niet niets. Naar een werelddeel en land dat je niet kent, waar je alleen mensen over hebt horen praten. Dit is voor veel mensen een grote angst en dat is natuurlijk compleet begrijpelijk. Aangezien een verblijfsvergunning maar drie maanden geldig is, willen veel immigranten deze verlengen. Het is handig om hiervoor een gespecialiseerde advocaat in te huren aangezien deze alles weten van de vreemdelingenwetgeving en je dus sowieso in goede handen bent als je hier gebruik van maakt. Ook kan de advocaat je adviseren en begeleiden in de keuzes die je maakt.

civiel recht

Inburgering

Wanneer je niet uit Europa komt maar je wel voor een langere tijd in Nederland wil verblijven ga je een inburgeringstraject in. Hier kan je je bij voorstellen dat je alle ins en outs van Nederland moet kennen, dit is alleen niet helemaal waar. Het gaat bij deze test om te testen of er een basis is om succesvol te kunnen zijn in onze maatschappij, en een aantal ins en outs natuurlijk.