Wat doet een online marketing assistent?

1 min gelezen

De online marketing assistent is al bijna niet meer weg te denken uit arbeidsland. De assistent draagt zorg voor de uitvoering van de online marketingactiviteiten en assisteert bij de communicatie, zowel intern als extern. Soms is dit onder leiding van de marketing manager, maar steeds vaker is het ook een zelfstandige functie. De online marketing assistent optimaliseert de online communicatie via Social Media kanalen en draagt zorg voor actieve conversaties. Hij of zij is creatief, initiatiefrijk, communicatief vaardig, werkt zeer nauwkeurig en is klantgericht.

49483721 - gift voucher. flat design. announcement of the award. vector illustration

Freelancers / ZZP-ers als online marketing assistent

De functie voor online marketing assistent wordt echter ook steeds meer uitbesteed aan ZZP-ers die zich in de online marketing hebben gespecialiseerd. Deze zelfstandigen kunnen u met raad en daad terzijde staan en zorgen ervoor dat uw online marketing op rolletjes loopt. Doordat zij zich richten op uw marketing en online zaken kunt u zich richten op uw eigen werkzaamheden en uw bedrijf laten groeien. Het werkt snel en vakkundig en is daarbij ook nog zeer flexibel.

Kosten

Een goede online marketing assistent is geen kostenpost, maar levert u juist geld op. Hij of zij is vaak een rasechte professional die de online wereld kent als zijn of haar broekzak. Natuurlijk kunt u ook kiezen om zelf een assistent in huis te halen door middel van een personeelsadvertentie. Op internet zijn diverse functieprofielen vindbaar waarin de functie eisen zijn opgenomen voor een assistent en deze kunnen voor u een goede leidraad zijn bij het vinden van de geschikte persoon.