Waarom vaststellingsovereenkomst niet tekenen?

2 min gelezen

Als je ergens werkt waar je het naar je plezier hebt wil je hier vaak niet weg. Echter kan het zijn dat jouw werkgever jou niet meer wilt hebben en wilt dat jij ontslag neemt. Ook kan de werkgever jou een vaststellingsovereenkomst geven die je moet ondertekenen. Echter moet je dit niet doen en is de keuze aan jou of je dit wilt doen of juist niet. Je kan namelijk niet zo maar iemand ontslaan als die onder contract staat bij een werkgever. Een vaststellingsovereenkomst kan ervoor zorgen dat je goed uit elkaar gaat. Echter moeten hier wel afspraken in staan waarmee jij het eens bent. Als je er niet mee eens bent is het verstandig om vaststellingsovereenkomst niet tekenen. Zo kan je ook samen kijken naar de afspraken en kan je deze veranderen, hier heb jij namelijk recht op. Ook als de werkgever je probeert op te lichten met het vaststellingsovereenkomst is het van belang dat je vaststellingsovereenkomst niet tekenen doet. Ook kan je juridische hulp inschakelen en kan je advies krijgen hoe je dit moet aanpakken. Teken alleen het overeenkomst als je het eens bent over de afspraken zodat jij hier ook goed uit kan komen.

Een beoordeling 

Als je als werknemer niet zeker bent of je vaststellingsovereenkomst in orde is kan je dit ook laten beoordelen. Zo heb je de website vso-beoordeling.nl waar je goed terecht kan met je probleem. Hier werken meerdere mensen met jaren ervaring in deze overeenkomsten en weten precies wat er goed is en wat juist niet. Zo controleren ze deze overeenkomst helemaal en kijken ze wat er verandert moet worden en wat juist niet. Ook kan je op deze manier vragen wat je anders wilt en kan je vragen aan het bedrijf wat je wilt hebben. Ook kunnen ze adviezen geven hoe je het overeenkomst kan samenstellen en wat de inhoud is. Op de website kan je hier ook meer informatie over vinden en kan je ook zoeken naar een voorbeeld die je kan gebruiken.

Ander werk zoeken

Als je stopt met je huidige werk en alles is in orde en je hebt je overeenkomst ondertekend kan je op zoek naar nieuw werk. Echter moet je wel kijken wat je wilt gaan doen omdat je nu wel goed werk wilt vinden. Zo kan je op internet kijken naar bepaalde beroepen die je heel leuk lijken. Ook kan je hetzelfde beroep blijven doen en hiervoor een bedrijf vinden die jou heel leuk lijkt. Op het internet kan je bijvoorbeeld veel vacature websites bekijken en kan je hier kijken naar verschillende bedrijven. Hier kan je ook bijvoorbeeld op reageren en kan je er zo voor zorgen dat je nieuw werk kan vinden.