Waarom magazijnstellingen

2 min gelezen

Wanneer je een eigen magazijn hebt zal het vaak voorkomen dat je jouw producten moet vervoeren of verplaatsen. Dit kan nog wel eens een hele klus zijn, vooral als alles op elkaar gestapeld is. Het is natuurlijk van belang dat jouw spullen stevig worden opgeslagen in jouw magazijn. Je wilt natuurlijk niet een keer binnen komen en zien dat alles is ingestort. Hierdoor worden er in magazijns vaak gebruik gemaakt van stellingkasten zoals een palletstelling of draagarmstelling. Het verschilt per stellingkast waarvoor je ze kan gebruiken.

Stellingkast

Er zijn verschillende soorten stellingkasten en het ligt voornamelijk aan een paar factoren, welke stellingkast het beste voor jouw situatie zal zijn. Zo moet je denken aan de hoogte van het gebouw, de beschikbare vloeroppervlakte en natuurlijk de maat en gewichten van het product. Palletstellingen worden voornamelijk gebruikt voor de opslag van goederen die op pallets met stelling bedient apparatuur geladen en gelost kunnen worden. De stellingkasten zijn er in verschillende maten. Je kan vaak dus zelf kiezen hoe hoog en diep je de kast wilt hebben. Omdat het van kwalitatief goed materiaal is gemaakt, kan een plank rond de 75 kg dragen. Dit is per merk verschillend, dus vraag het altijd na! Gebruikte magazijnstellingen zijn goedkoper dan nieuwe stellingen en vaak ook nog net zo goed. 

Draagarmstelling

Dit is een stelling waarbij geen gebruik wordt gemaakt van planken, vlonders of dragende vloeren. Dus zoals de naam zegt heeft deze stellingkast alleen draagarmen die bevestigd zijn aan de staanders. Hierin hebben ze twee verschillende uitvoeringen, namelijk de lichte draagarmstelling en de zware draagarmstelling. De een is bedoeld voor licht materiaal zoals pvc buizen en aluminium. De zware draagarmstelling kan zwaardere producten vasthouden. Hierbij kan je denken aan hout, ijzer, koper en lood. Het voordeel van een draagarmstelling is dat je optimaal gebruik kan maken van de ruimte die je hebt.