Verschillende redenen om overkapping met lamellen voor terras te gebruiken

2 min gelezen

Als u net een nieuw huis heeft gebouwd, is het een goed idee om een ​​terras met overkapping lamellen toe te voegen. Het lamellendak kan zowel de huiseigenaren als de meubels op het terras beschermen. Er zijn een aantal redenen waarom mensen liever een luifel met lamellen gebruiken voor hun terras. Dit dak kan schaduw bieden op warme of regenachtige dagen. Wil je echter van het ochtendzonnetje genieten, dan kun je de lamellen openen. Dit verstelbare dak kan het meubel oppervlak ook beschermen tegen direct zonlicht.

De temperatuur regelen met een lamellendak

U kunt de temperatuur op uw terras aanpassen door gebruik te maken van lamellen overkapping van Lamella. Op een zonnige middag kun je de lamellen sluiten om de temperatuur te verlagen. Zo kunnen de lamellen het zonlicht tegenhouden. Verder kun je de hoeken van de lamellen zelf bepalen. Je kunt de lucht in en uit laten stromen. Het terras is dus koeler om op te zitten. Op winderige dagen de lamellen hoek naar de windrichting verstellen. De wind zal onder de lamellen kunnen binnendringen. Aan de andere kant, tijdens de winderige herfst, kun je de lamel hoek uit de richting van de wind zetten. De lamellen houden de wind tegen en maken het terras warmer.

Verbetering van de visuele aantrekkingskracht van terras met lamellendak

De lamellen overkapping heeft niet alleen een functionele functie, maar kan ook onderdeel worden van decoratieve items in uw huis. De lamellen overkapping kan de patio omtoveren tot een middelpunt van het huis. De meeste lamellen luifels zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal oogt stijlvoller en moderner in vergelijking met een canvas luifel of houten pergola. U kunt het dak aanpassen door ventilatoren en verlichting toe te voegen. U moet selectief zijn bij het kiezen van het luifel ontwerp. De kleurkeuze voor de overkapping speelt ook een essentiële rol om de algehele uitstraling van uw terras of terras te verbeteren.