Vendor management systeem

3 min gelezen

Wie te maken krijgt met het inhuren van extern personeel krijgt te maken met allerlei administratieve processen als het aanvragen van personeel, het aanneemproces en uiteraard facturatie en allerlei andere zaken. Een uitgeprinte CV, een VAR verklaring, urenregistratie; het is slechts een greep uit de vele losse documenten die voorbijkomen bij het inhuren van extern personeel. Onvolledige of verouderde informatie is een grote valkuil. Eén compleet en overzichtelijk systeem waarbij alle documentatie en administratie samenkomt is daarom niet alleen tijdbesparend maar ook kostenbesparend. Een goed vendor management systeem kan voor vele ondernemingen uitkomst bieden.

Een vendor management systeem is een systeem waarbij het volledige inhuurproces kan worden beheerd. Alle administratie zit verwerkt in één systeem waar zowel klant als leverancier toegang toe kunnen verkrijgen. Zo is er continu controle over het proces en kan er tijdig worden bijgestuurd. Het systeem is er niet alleen voor mensen die externe inhuur zoeken maar ook voor leveranciers van personeel en daarnaast is het een marktplaats voor bijvoorbeeld ZZP’ers. Een vendor management systeem is daarmee een volledig online platform dat voor velen administratieve rompslomp voorkomt.

Dat er namelijk veel regels en verplichtingen gekoppeld zitten aan het inhuurproces is een feit. Loonbelastingen en andere BTW regels op de juiste manier verwerken zijn essentieel om boetes te voorkomen en administratie dient dan ook te allen tijde goed te worden verricht. Wat een goed vendor management systeem hierin kan betekenen is efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Administratie dat gemakkelijk kan worden verwerkt en voldoet aan huidige wet- en regelgeving. Goede vendor management systemen zijn essentieel voor goede bedrijfsvoering.

Eén systeem met alles erop en eraan

Regelmatig komen verhalen van bedrijven voorbij die verschillende systemen gebruiken voor hun administratie. Voor leveranciers het ene systeem en voor kandidaten een ander. Of een systeem waarin alle betrokken partijen zijn gebundeld maar waar facturatie en andere BTW gerelateerde zaken in een ander systeem staan. Bedrijven zijn ongemerkt veel tijd kwijt aan het verwerken van de administratie. Zelfs anno 2016 komen er nog bedrijven voorbij die bepaalde delen van hun administratie niet gedigitaliseerd hebben. Schijnbaar is het in de “cloud” werken nog niet overal geïntegreerd.

Een vendor management systeem is de meest makkelijke manier om het complete inhuurproces te vergemakkelijken en waarbij kosten worden bespaard. Door het inhuurproces compleet te digitaliseren is er altijd en overal online toegang en staat alles op één plek. Geen losse documenten, geen verschillende systemen; één plek waarbij alles samenkomt. Met alle informatie in de “cloud” is informatie altijd actueel en kunt u waar u ook bent rapportages opvragen, statussen volgen en zo meer.

Het investeren in een goed vendor management systeem levert u dus veel op. Overzichtelijke administratie, tijdswinst en kostenbesparing. Maar dan de grote vraag welk systeem bij uw organisatie past? Een bekende, betrouwbare en ervaren partner in de markt is bijvoorbeeld Inhuurproces. Op www.inhuurproces.nl is meer informatie te lezen over dit vendor mangement systeem. U kunt zelfs een 30 dagen demo aanvragen om het systeem uit te proberen. Ik raad elk bedrijf aan die werkt met het inhuren van tijdelijk personeel om eens te kijken naar Inhuurproces. Het VMS-systeem is efficiënt, betrouwbaar en levert u veel op.