Top drie besparingstips voor zelfstandige ondernemers

2 min gelezen

Een bedrijf beginnen kan voor veel mensen een lastige onderneming zijn. Veel obstakels zullen het pad naar succes versperren, en vele beginnende ondernemers zullen niet altijd hun hoofd boven water kunnen houden. Het kan lastig zijn om door de vele bureaucratische bomen het bos niet meer te zien. Maar als u goed voorbereid bent en de gevaren op tijd leert herkennen, bent u de goede weg aan het bewandelen. Hieronder hebben wij drie besparingstips voor u op een rijtje gezet om u naar de juiste koers te wijzen.

1. Registreer uw uren

Het correct en nauwkeurig bijhouden van uw eigen gewerkte uren kan aanvoelen als rompslomp en onvoldoenend papierwerk. Toch is het zeer belangrijk dit altijd te doen, en op een overzichtelijke wijze. U komt als ZZP’er namelijk in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek als u meer dan 1225 uur per jaar aan uw bedrijf werkt. Dit houdt in dat u € 7280 euro belastingvrij kunt verdienen! Klinkt goed, toch?

facturatietips

2. De kleineondernemersregeling

Deze regeling, ook wel KOR genoemd, is een btw-regeling die dient ter stimulatie van kleine bedrijven. Als u over een jaar minder dan € 1883 euro belasting hoeft te betalen, kunt u in aanmerking komen voor belastingvermindering. Als dit bedrag onder de € 1345 ligt hoeft u zelfs helemaal geen belasting te betalen. Op de website van de Belastingdienst kunt u precies uitrekenen op hoeveel vermindering u recht heeft.

3. Slim investeren om afschrijving te maximaliseren

Ga bij uzelf na wat voor investeringen u in de toekomst misschien nog zou moeten doen. Het is wellicht interessant om een aantal dingen al vroeg te bestellen. Als de som van al uw investeringen over één jaar namelijk boven de € 2300 ligt en onder de € 55745, kunt u tot wel 28 procent belastingaftrek krijgen!

Deze besparingstips kunnen wonderen doen voor de financiële gesteldheid van uw zelfstandige onderneming. Er zijn natuurlijk nog tientallen besparingstips die we hier nu niet genoemd hebben. Toch hopen we u hiermee een helpende hand geboden te hebben.