Tips voor het kiezen van een business intelligence tool

1 min gelezen

Je wilt business intelligence gaan inzetten voor je bedrijf en nu ben je op zoek naar een goede tool. Maar hoe vind je nu de juiste business intelligence tool die goed past bij jouw bedrijf en waar je gebruikers mee overweg kunnen? In dit artikel geven wij je een aantal goede tips.

  1. Vraag feedback aan de gebruikers

Je kunt een bepaalde business intelligence tool zelf misschien heel goed vinden, maar dat betekent niet dat je gebruikers hier goed mee overweg vinden. Het is daarom belangrijk om hen van tevoren om feedback te vragen. Maak je al gebruik van een business intelligence tool? Vraag de gebruikers dan waar zij nu tegenaan lopen en welke functionaliteiten zij graag in een nieuwe business intelligence tool zouden zien.

Maak je nog geen gebruik van een business intelligence tool in jouw organisatie? Ook dan is het goed om je gebruikers te vragen om feedback. Vraag hen wat zij belangrijk vinden op verschillende vlakken, zoals dashboarding, rapportages, analyses en performance management.

  1. Maak een wensenlijst

Aan de hand van de feedback van je gebruikers en de punten die jij belangrijk vindt, kun je nu een wensenlijst gaan samenstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook de prijs, de mate van support en de wijze van betalen (eenmalig of in abonnementsvorm). Doordat je nu een goed beeld hebt van alle wensen in je organisatie kun je gericht op zoek gaan naar een business intelligence tool die hieraan voldoet.