Op zoek naar betekenis NFT?

3 min gelezen

Ben jij op zoek naar betekenis NFT? En wil jij daarnaast ook meer over het onderwerp werpen zodat je zelf aan de slag kunt gaan met bijvoorbeeld het ontwikkelen van je eigen NFT? Geen probleem, dan ben je op deze blog aan het juiste adres. We zullen op deze pagina alles vertellen over de NFT, wat de betekenis NFT is en waar je allemaal rekening mee dient te houden zodat jij zelf aan de slag kunt gaan.

Als eerst de betekenis NFT

Voordat we aan de slag gaan met de verdere uitwerking van hoe je zelf een NFT kan gaan ontwikkelen, is het verstandig om eerst de betekenis NFT uit te leggen. NFT staat voor Non-Fungible Token en is een digitaal eigendomscertificaat die niet inwisselbaar is en niet vervangen kan worden. Middels deze certificaat kun jij ervoor zorgen dat je een digitaal object middels blockchain kunt claimen waardoor jij de eigenaar bent van dit digitale object. Stel voor dat jij besluit om een NFT aan te schaffen, dan ben jij trots eigenaar van een digitaal stukje kunst waar je alles mee kunt doen wat je zelf wilt. Zo kun je het in je collectie houden of besluiten om na verloop van tijd te verkopen met bijvoorbeeld een leuke winst. 

Zelf een NFT maken?

Nu je de betekenis NFT weet is het vervolgens goed om stil te staan hoe je het beste zelf een NFT kan gaan ontwikkelen. Een NFT ontwikkelen is eenvoudig, maar hiervoor heb je wel grafische kennis nodig. Heb jij dit zelf niet, dan is dit geen probleem. Je kunt online diverse freelancers inhuren die het design op zich nemen. Als jij een concept gereed hebt, kun je online eenvoudig jouw NFT’s aanbieden. Het ontwikkelen ervaren is geheel gratis, maar als je besluit een NFT te gaan verkopen, dien je een commissie af te dragen van 2,5 procent. Stel je voor dat je dus een NFT verkoopt voor 100 euro, dien je 2,50 af te dragen aan het platform.

Waaraan moet je denken bij het ontwikkelen van een NFT?

Je kunt echt van alles bedenken. Over het algemeen wordt er gekozen voor een collectie van bijvoorbeeld 100 verschillende plaatjes in een bepaalde categorie die vervolgens verkocht gaan worden. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld de Bored Ape Club. Deze collectie bevat een aantal duizend afbeeldingen die verkocht worden voor minimaal 100.000 euro. Veel bekende mensen zijn in het bezit van deze NFT’s. Zo heeft recentelijk Memphis Depay ook een Bored Ape gekocht ter toevoeging van zijn collectie.

Kijk goed naar de trend

Tot slot is het aan te raden om altijd naar een trend te kijken als je besluit een NFT aan te gaan schaffen. Het kan namelijk zijn dat iets een enorme hype is waardoor de prijs hoog is, terwijl deze binnen no-time kan gaan dalen. Daarom is het altijd goed om te kijken naar zowel de vraag als het aanbod. Ook is het goed om naar de prijsverwachting van de NFT te kijken zodat je een globaal beeld hebt van de mogelijkheden.