Onze tips voor het inzetten van gevelreclame

2 min gelezen

Gevelreclame is net zo goedkoop en zo duur te maken als je maar wilt. Wie voor de laagste prijs gaat kiest voor een spandoek op de gevel. Dat ziet er misschien niet zo professioneel uit en het geeft ook geen luxueuze uitstraling, maar het is wel effectief. Het grootste voordeel van een spandoek is, dat het gemakkelijk kan worden vervangen door een ander. Als je dus weinig budget hebt en vaak reclame wilt maken voor andere producten of diensten is een setje spandoeken met verschillende teksten een uitstekende en effectieve oplossing.

Belettering op de gevel

Een wat meer exclusieve manier van gevelreclame maakt gebruik van freesletters. Die vallen goed op en zijn uitermate geschikt om er een bedrijfsnaam mee op de gevel te zetten. Het is met dit type materiaal ook mogelijk om een bedrijfslogo op de gevel te plaatsen. Voor een luxe uitstraling, met gevelreclame die overdag en ‘s nachts te zien is, zijn doosletters het meest geschikt. Doosletters zijn voorzien van verlichting, dus er moet wel een elektrische aansluiting op de gevel zitten. Kijk hier voor meer informatie en inspirerende voorbeelden van gevelreclame.

Bescheiden formaten gevelreclame

Bij gevelreclame wordt vaak gedacht aan grote letters op een gevel, maar dat is niet altijd nodig. Een bord op ooghoogte kan ook erg effectief zijn. Het grootste voordeel van zo’n bord is, dat er wat meer informatie kan worden gegeven. Bezoekers kunnen immers even stoppen en de tijd nemen om het bord te lezen. Een dokterspraktijk heeft de mogelijkheid om de namen van alle artsen op het bord te zetten. Andere dienstverleners gebruiken het bord vaak om de openingstijden te vermelden en informatie te geven voor de momenten waarop het bedrijf gesloten is.

Onbeperkte mogelijkheden

Zoals je hebt gezien zijn de mogelijkheden op het gebied van gevelreclame erg groot. Maar het is niet eenvoudig om de gevelreclame te vinden die zowel effectief is als goed past bij het pand. Daarom wordt aangeraden om professionals in te schakelen voor het ontwerp en het plaatsen van de gevelreclame. Dan ben je ervan verzekerd dat de reclame veilig op het gebouw is gemonteerd en dat de reclame boodschap duidelijk overkomt.