Investeren in Commercieel Vastgoed: Waarom is het een Slimme Zet?

2 min gelezen

Investeringen in vastgoed zijn altijd een slimme zet geweest en blijven dit ook in de toekomst. Vastgoed is een tastbare en waardevaste investering met een lange termijn rendement. Bij vastgoed denken veel mensen aan woningen, maar er is nog een andere interessante optie: commercieel vastgoed. Dit houdt in dat je investeert in gebouwen die gebruikt worden voor commerciële doeleinden zoals kantoorpanden, winkels of horecagelegenheden. In deze blog leggen we uit waarom investeren in commercieel vastgoed een slimme zet is en corum vastgoed kunt u hierbij helpen.

Een stabiel rendement

Wanneer je investeert in commercieel vastgoed profiteer je van stabiele inkomsten uit verhuur. Bedrijven gaan vaak langdurige contracten aan en betalen een redelijke huurprijs voor de kantoorruimte of winkelruimte die zij gebruiken. Het risico op leegstand is daardoor een stuk lager dan bij woningverhuur. Bovendien zijn huurders in de regel verantwoordelijker dan particuliere huurders waardoor het onderhoud van het pand over het algemeen beter verzorgd is.

Waardevastheid

Commercieel vastgoed is naar alle waarschijnlijkheid minder onderhevig aan waarde schommelingen dan woningen. De waarde van een woning kan worden beïnvloed door externe factoren zoals marktontwikkelingen en veranderingen in belastingregels. Commercieel vastgoed is echter meer gebaseerd op duurzame factoren en bedrijfsresultaten. Bovendien kan bij commercieel vastgoed de taxatiewaarde worden meegenomen in de huurprijs.

Inflatie Bestendigheid

De huurinkomsten van commercieel vastgoed stijgen in de lijn der tijd vaak mee met de inflatie. Dit houdt in dat je huurinkomsten in waarde toenemen waardoor je op lange termijn waardevaste inkomsten geniet. Bij beleggen in aandelen ben je afhankelijk van dividenduitkeringen die bedrijven mogelijk doen, wat minder zeker is.

Mogelijke hefboomwerking

Een groot voordeel bij het investeren in commercieel vastgoed is dat het mogelijk is om met geleend geld te werken, wat resulteert in een hoger rendement op eigen kapitaal. Dit betekent dat je geld kan lenen tegen een lager rentetarief dan het rendement van het vastgoed. Het verschil tussen deze twee bedragen is dus je rendement. Dit wordt ook wel hefboomwerking genoemd. Houd er rekening mee dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het gebruik van geleend geld.

Belastingvoordelen

Tot slot zijn er ook nog een aantal belastingvoordelen voor investeren in commercieel vastgoed. De rentebetalingen op je hypotheek zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. Bovendien kan je afhankelijk van het pand en de investering profiteren van afschrijving en BTW-teruggave.

Investeringen in commercieel vastgoed zijn een slimme zet voor langetermijnbeleggers. Door te diversifiëren in verschillende vormen van vastgoed kan je zorgen voor een stabiel en waardevast rendement. Het investeren in vastgoed wordt door veel mensen gezien als een manier om kapitaal te behouden en uit te breiden. Bij commercieel vastgoed profiteer je van een stabieler rendement door langdurige contracten met bedrijven en stabiele huurprijzen. Kortom, investeren in vastgoed is een goede manier om geld te beleggen, en commercieel vastgoed kan een bijzonder lucratieve en stabiele vorm van belegging zijn.

Kijk voor meer informatie verder bij CORUM Investments.