Interne logistiek verbeteren met elektrotransport

2 min gelezen

Beschik jij over een magazijn of loods waar veel goederen op pallets (tijdelijk) worden opgeslagen? Dan is het natuurlijk handig als deze pallets met goederen in en uit vrachtwagens geladen kunnen worden en binnenin het magazijn of de loods verplaatst kunnen worden. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een heftruck aan te schaffen, dit maakt het ook mogelijk om pallets in de hoogte te kunnen bewaren. Maar een heftruck is voor een simpel intern transport van A naar B nogal overdreven. Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een palletwagen. Hiermee pomp je handmatig de pallet van de grond af en kan deze verplaatst worden naar de gewenste plek. Echter zitten hier ook weer nadelen aan, zoals werknemers die zich kunnen bezeren. De beste uitkomst voor ieder magazijn en elke loods is elektrotransport.

De voordelen van elektrotransport

Wat is elektrotransport? De naam zegt het eigenlijk al; het transporteren van pallets en/of goederen op elektronische wijze. Wat hiermee bedoeld wordt zijn elektrische (pallet)wagens. Deze lijken erg veel op de reguliere palletwagens, echter hoeven deze niet handmatig omhoog gedaan te worden of van de plaats verwijderd te worden. Alles gaat automatisch door middel van diverse, sterke batterijen. Zo kunnen zware goederen en/of pallets zonder enige vorm van moeite van de grond getild worden en van A naar B gebracht worden. Hiermee voorkom je dat je werknemers onnodig belast worden in hun rug en gewrichten. Dit leidt weer tot een daling in het ziekteverzuim. Daarnaast is het grote voordeel van elektrotransport een verhoogde efficiënte. Werknemers kunnen een stuk sneller te werk gaan en dit zorgt ervoor dat er per taak minder tijd benodigd is.

Bekijk de mogelijkheden voor jouw onderneming bij WEWO Techmotion

Een aanbieder van hoogwaardig elektrotransport is WEWO Techmotion. Zij hebben de afgelopen jaren de wereld van elektrotransport geperfectioneerd en met succes. Voor hoogwaardige producten met een lange levensduur is WEWO dé partner voor ieder magazijn- en iedere loodsmedewerker.