Het uitzendbureau; bemiddelaar tussen werkgever en werknemer

1 min gelezen

Arbeidsbureaus kunnen werkzoekenden helpen aan een (tijdelijke) aanstelling. Het zijn intermediaire bemiddelaars tussen mensen die beschikbaar zijn om te werken en bedrijven die werk beschikbaar hebben. Via een uitzendbureau Den Haag kun je je opties om een baan te vinden vergroten en door jezelf in te schrijven kun je je kansen op de arbeidsmarkt beter maken. Hier zitten een aantal voordelen en nadelen aan verbonden.

De voordelen

Vanaf het moment dat je je inschrijft bij een uitzendbureau hoef je geen vacature te missen. Deze worden allemaal bij hen verzameld en online gezet. Je kunt vervolgens zelf op deze vacatures solliciteren of je kunt door het uitzendbureau worden benaderd als ze denken dat je een geschikte kandidaat bent. Dat betekent dus dat je niet alleen op zoek bent naar werk. Daarnaast kan een uitzendbureau je helpen bij het corrigeren van je cv en krijg je flexibele voorwaarden. Ook kan het een opstapje zijn naar een vaste baan, als de werkgever besluit je aan te nemen. 

De nadelen

Soms kan het zijn dat je via het uitzendbureau van het ene tijdelijke baantje naar het andere tijdelijke baantje wordt gestuurd. Dit is niet erg, als het maar niet te lang duurt. Een uitzendbureau zal ook nooit de naam van het bedrijf uitgeven waarbij de vacature beschikbaar is totdat je wordt uitgenodigd op een gesprek. De concurrentie is groot, en voldoe jij net niet aan de voorwaarden, dan zijn er waarschijnlijk voldoende andere uitzendkrachten die dit wel doen.