Hecht alleen waarde aan de authentieke reviews en ervaringen

2 min gelezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe iPhone of een iPhone oplader of kabel en twijfel je met welke aanbieder je zaken wilt doen? Dan kunnen de reviews en beoordelingen je vaak verder helpen. Het gaat dan altijd om praktische informatie uit de eerste hand, en daar heb je écht iets aan. Let wel op, want er zijn ook veel fake recensies in omloop. 

Met de reviews en ervaringen reduceer je de kans op een miskoop

Met behulp van authentieke reviews en ervaringen neem je een beter besluit en reduceer je de kans op een miskoop. De beoordelingen waarschuwen je en raden je bepaalde producten juist aan. En zo vind je vanzelf een aanbieder met wie jij prima zaken kunt doen en die past bij jou en jouw specifieke wensen. Het is net als met elektronische producten wel zaak om te kijken of je met originele producten – in dit geval reviews en ervaringen dus- te maken hebt.

Alleen authentieke reviews van echte mensen

Een ding is zeker, reviews en ervaringen worden nog wel eens gemanipuleerd. Of ze zijn helemaal fake. Zoek je betrouwbare reviews en beoordelingen, dan zoek je ervaringen waarbij vermeldt staat wie de reviews en ervaringen verzameld heeft. Er zijn een aantal betrouwbare bedrijven op de markt actief, die alleen de echte en de authentieke reviews en ervaringen verzamelen. Zie je dat bijvoorbeeld een bedrijf als Trustpilot de beoordelingen verzameld heeft, dan weet je dat je te maken hebt met echte beoordelingen van echte mensen.

Door de bomen zie je het bos vaak niet meer

Je hebt tegenwoordig heel veel te kiezen. Neem nou een smartphone. Wil je een nieuwe kopen, dan heb je zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Juist in die gevallen heb je vaak baat bij reviews en ervaringen. Dit zijn ervaringen, klachten en feedback van mensen die gebruik maken van bijvoorbeeld die smartphone die jij wilt gaan kopen. Zij kunnen dus prima aangeven of het toestel doet wat het belooft en of het tegemoet komt aan jouw wensen. 

Van vakanties en verzekeringen tot aan smartphones

Een aanbieder als Trustpilot verzamelt de beoordelingen van echte mensen op een eigen website, waar je even gemakkelijk de reviews en ervaringen over verzekeringen en vakanties leest maar dus ook die over smartphones en toebehoren. Je hebt er echt baat bij. Dat zou er eigenlijk tot moeten leiden dat jij voortaan ook een beoordeling maakt. Als je zelf ervaren hebt hoeveel toegevoegde waarde de reviews en ervaringen kunnen hebben, help jij andere mensen ook door het maken van een beoordeling. Kwestie van kleine moeite, groot plezier. En je helpt mensen die keuzes moeten maken écht mee. Gewoon doen dus!