Een werkstudent Amsterdam nodig?

3 min gelezen

Als bedrijf kan het een goed idee zijn om een werkstudent Amsterdam in te huren. Studenten met de juiste opleiding hebben vaak al veel theoretische kennis van de branche waarin je actief bent. Bovendien gaat een student vaak slechts een aantal dagen per week naar school. De gemiddelde student is dan ook bereid om naast de opleiding nog te werken. Een student hoef je geen hoog uurtarief te betalen. Het is logisch dat een student minder betaald krijgt dan iemand met een diploma. Het is daarom helemaal niet gek om na te gaan of je een student kunt inhuren.

Heb jij een bedrijf in Amsterdam en wil je graag een student inhuren? Een werkstudent Amsterdam is vaak niet moeilijk te vinden als je weet waar je moet zoeken. In Amsterdam en omgeving zijn namelijk verschillende scholen te vinden. Het is wel belangrijk dat je een student met de juiste opleiding kiest. Dat is dan de student die in ieder geval over voldoende theoretische kennis beschikt.

De werkstudent Amsterdam vast aannemen na zijn opleiding

Er zijn ook bedrijven die een samenwerking aangaan met een werkstudent Amsterdam en deze ook na de opleiding voortzetten. Als je tevreden bent met hoe de samenwerking verloopt is dit vaak een goed idee. Zodra iemand toetreedt tot de arbeidsmarkt verwacht die persoon meestal nog niet de hoofdprijs. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit als je een student direct na zijn opleiding vast aanneemt. De student heeft hier ook profijt van, want deze heeft nu de zekerheid van een baan. Jij hebt dan een goedkope arbeidskracht met een diploma. Als je een werkstudent Amsterdam inhuurt, kan dit dus ook voor op de lange termijn zeer voordelig zijn. 

Ontzettend veel verschillende studies

Er zijn in Nederland ontzettend veel studies die een student kan volgen. Binnen veel studies zijn er studenten die ook gemotiveerd zijn om te werken. Daarom is er vast ook een werkstudent Amsterdam met kennis die voor jouw bedrijf interessant kan zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een werkstudent marketing of een werkstudent finance inhuren. Dit zijn branches waarin veel studenten uiteindelijk willen gaan werken. Als jij ze alvast werk kan aanbieden, hebben zowel jij als de studenten hier profijt van.

Waarvoor een werkstudent Amsterdam inhuren?

Een werkstudent Amsterdam kun je voor allerlei werkzaamheden inhuren. De student beschikt over veel theoretische kennis, maar heeft vaak nog nauwelijks tot geen praktijkervaring. Binnen veel branches kan de student hetzelfde werk verrichten als met een diploma. Binnen branches waarin dit niet mogelijk is, kan een student een ondersteunende rol krijgen. Overigens heeft een student vaak wel meer uitleg nodig dan collega’s met een diploma. Als jij een student de juiste uitleg en trainingen kan bieden, heb je wellicht een goedkope en gemotiveerde nieuwe arbeidskracht bij!

Hoe vind je een gemotiveerde student?

Er zijn verschillende platforms, waaronder Student-inhuren.nl, waarop studenten die willen werken zich aanbieden. Het is zeker aan te raden om even online te zoeken. Dit is de beste manier om snel in contact te komen met een student die aan de slag wil in Amsterdam of omgeving. Ook in andere steden zijn er studenten die graag willen werken.