Een serverkast is essentieel voor iedere bedrijf

3 min gelezen

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan als bedrijf, een serverkast. Het aanschaffen van zo’n serverkasten kan veel voordelen met zich meebrengen. Wil je het optimale en maximale uit een serverkast halen dan is het goed vooraf te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan een investering zijn en je wilt natuurlijk wel zeker zijn dat het geld goed wordt besteed. De voordelen en mogelijkheden van een serverkast op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een serverkast?

Besluit je een serverkast te installeren binnen je bedrijf dan brengt dat veel voordelen met zich mee. Zeker nu tegenwoordig alles een stuk geavanceerder wordt is er behoefte aan structuur. Een van de grote voordelen van een serverkast is dat het zowel bescherming als beveiliging biedt aan al jouw netwerkoplossingen. Door het gebruik maken van zo’n speciale kast voorkom je dat je servers offline gaan. Zo is het altijd mogelijk om door te werken. Dat is vooral nodig als je een groot bedrijf hebt. Niet alle kasten zijn van even goede kwaliteit dus doe goed onderzoek naar welke kasten kwaliteit bieden.

Wat zijn de mogelijkheden van een serverkast?

Voordat je besluit om een serverkast(en) aan te schaffen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Schaf je een kast aan online dan zul je vaak genoeg allerlei specificaties zien. Dat is extra handig, want zo kun je precies zien wat je kunt verwachten van de kast. Er zijn grote en kleine formaten en daarnaast moet je de keuze maken uit welke deur je gaat kiezen. Wordt dit glazen of een geperforeerde deur? Zo hebben beide deuren zo zijn voordelen. 

De voordelen van een glazen deur

Besluit je om een glazen deur voor serverkasten aan te schaffen dan houdt dat stof buiten en geluid van de servers die draaien binnen. Weinig stof betekent dat de servers optimaal kunnen draaien zonder dat er problemen zich voordoen. En heb je trouwens kasten midden in je kantoorruimte staan dan zorgt een glazen deur er dus voor dat er geen geluid van af komt. Zo kun je plezierig en zonder ruis doorwerken.

De voordelen van een geperforeerde deur

Is de ventilatie belangrijk voor jouw bedrijf kies dan voor een geperforeerde deur. Door het gebruik maken van een geperforeerde deur zorg je ervoor dat de extreme hitte die de server uitstoot snel uit de kast verdwijnt. Dat is extra handig, omdat dit oververhitting voorkomt. En als je het daar binnen oververhit raakt heb je ergere problemen.

Wat is het verschil tussen serverkasten en patchkasten?

Een vraag die vaak genoeg wordt gesteld is wat het verschil is tussen serverkasten en patchkasten. De lijn tussen definities is dun en loopt over elkaar. Als er veel warmte vrijkomt dan wordt er meestal gekozen voor een geperforeerde deur. Een kast met een geperforeerde deur wordt vaak serverkast genoemd. Heb je een ondiepe kast van maximaal 60 millimeter met een glazen deur dan wordt dat meestal gezien als patchkast. Bij dit soort kasten komt dus geen extreme hitte vrij. Weeg van te voren goed af wat jouw behoeftes zijn. Kies jij bijvoorbeeld voor een 19 inch of 10 inch serverkast? De mogelijkheden zijn namelijk oneindig