Een elektrische auto leasen

2 min gelezen

Als jij als particulier een steentje bij wil dragen aan het milieu door het leasen van een auto kun je ervoor kiezen een elektrische auto te leasen door middel van full operational lease bij Superlease. Hierbij komt het voordeel dat je niet direct een flinke uitgave post hebt en ook het onderhoud, de verzekering en pechhulp zijn inbegrepen. Naast dat je door het leasen van een elektrische auto bijdraagt aan het milieu is het vaak ook goedkoper rijden dan het leasen van een brandstofauto. Ook is het mogelijk subsidie aan te vragen als je via private lease een elektrische auto least. Ook kun je gemakkelijk zakelijk leasen elektrische auto met subsidies.

Waar moet je op letten bij het leasen van een elektrische auto?

Een elektrische auto kun je natuurlijk niet snel even bij het tankstation volgooien. In Nederland komen er steeds meer laadpalen, waardoor het opladen van een elektrische auto steeds makkelijker wordt. Een puntje is alleen dat er ook steeds meer elektrische auto’s rondrijden en laadpalen daarom vaak ook bezet zijn. Het is daarom goed om te kijken of je in jouw buurt de auto makkelijk op kan laden. Ook kun je ervoor kiezen een laadpaal bij jouw huis neer te zetten. De leasemaatschappijen hebben meestal standaard pakketten om ervoor te zorgen dat jij niet met een lege accu komt te staan. Bij het kiezen van de auto kun je vaak ook de actieradius zien, waardoor je weet hoeveel kilometer je ongeveer kunt rijden met de auto. Bij sommige leasemaatschappijen kun je ervoor kiezen om voor een goedkoper bedrag een tweedehands elektrische auto te leasen. Ook voor het leasen van een tweedehands auto kun je subsidie aanvragen. Meestal is dit aanbod wel wat beperkter, omdat het elektrisch rijden en daarmee ook de elektrische auto nog vrij nieuw is.

Subsidie 

De overheid stimuleert het rijden van een elektrische auto, omdat dit beter is voor het milieu dan het rijden van een brandstofauto. Daarom is de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) ontwikkeld. Je kan hiermee als particulier subsidie krijgen bij aanschaf van een elektrische auto. Ook als je een elektrische auto wil leasen kom je in aanmerking voor deze subsidie. Daarbij is het gemakkelijk auto leasen zakelijk ook een optie. Er is een vast bedrag wat per jaar aan subsidie wordt uitgekeerd, waardoor het mogelijk is dat de subsidiepot leeg is als jij het leasecontract tekent. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je ervoor kiezen dat de leaseauto pas besteld wordt als de subsidie is goedgekeurd. Als dit zo is kun je bij afkeuring van de subsidie vaak het leasecontract kosteloos annuleren.