De cursus zakelijk Spaans van Boot taaltrainingen

1 min gelezen

Sinds kort is mijn werkgever van plan om ook klanten uit Spanje te gaan benaderen. Hij wilt namelijk de producten aan gaan bieden aan een andere markt, omdat hij heeft gemerkt dat het niet meer zo snel gaat hier in Nederland. Er zijn al wel eens bestellingen geweest vanuit Spanje en daarom wil hij dat een aantal personeelsleden de cursus zakelijk Spaans gaan volgen.

Voorbereidingen

De cursus zakelijk Spaans is een van de voorbereidingen die mijn werkgever aan het treffen is, voordat hij de Spaanse markt wilt gaan aanbreken. Mijn werkgever heeft mij benadert of ik een cursus zakelijk Spaans wilde gaan volgen, omdat ik nu al veel met klanten te maken heb.

Het leek mij wel wat en daarom heb ik de cursus samen met een aantal andere collega’s gevolgd. De taaltrainer van Boot taaltrainingen heeft tijdens een intake de verschillende taalniveau’s opgemeten. Gelukkig lagen de niveau’s dicht in de buurt en daarom vond iedereen de cursussen ook interessesant.

Er werd niet alleen uitgelegd hoe wij zinnen op moesten bouwen en hoe wij de grammatica moesten toepassen, maar ook hoe wij met de verschillende klanten om moesten gaan. De zakelijke Spaanse klant vind een relatie opbouwen met een bedrijf veel belangrijker dan een Nederlandse klant. Hier moet ook heel veel aandacht aan besteed worden.

De cursussen hebben er voor gezorgd dat wij de taal allemaal een stuk beter zijn gaan beheersen. Ook is er uitgelegd hoe je bepaalde klanten moet behandelen en benaderen.

 

Meer zoals dit