De cryptocoin Ripple

1 min gelezen

Ripple is in eerste instantie geen valuta. Het is een back-end infrastructuur en geen kant en klaar consumentenproduct. Ripple is een open end platform voor wereldwijde uitwisseling van alles van waarde. Iedereen heeft toegang en iedereen heeft dezelfde rechten op deze “global exchange”.

Ripple is een real-time betalingsprotocol voor alles van waarde. Het is een gedeelde publieke database met een ingebouwde valuta exchange. Ripple is een “padvinder algoritme” dat de beste manier vindt voor een euro om een dollar te worden, of de omwisseling van Japanse Yen naar Bitcoin, etc.

Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Het bekijkt alle orders in het wereldwijde orderboek. Iedereen kan een bied en/of vraagprijs zetten voor alles van waarde. Het Ripple protocol leidt de transactie naar de beste prijs in de markt op dat moment.

Aanbieder Bitvavo

Bij Bitvavo kun je makkelijk cryptocurrency kopen en verkopen via zijn eigen website. De site is gebruiksvriendelijk gemaakt, zonder al teveel technische ingewikkeldheden. Ook is er geen minimumbedrag vereist, zodat iedereen meteen aan de slag kan.

De coins die je kunt kopen zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Monero en Dash. Je hebt geen externe wallet nodig, wat ideaal is voor beginners om even de kat uit de boom te kijken. Bitvavo biedt je een eigen Ripple wallet aan voor al je Ripple’s.