BTL en de ontwikkeling van groene zorg: de zorgtuin aanleg

1 min gelezen

De zorgtuin aanleg is onderdeel van het verlenen van goede en groene zorg. Een groene, natuurlijke omgeving is belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Maar dit is vooral van belang voor patiënten die langdurig zorg nodig hebben of die moeten herstellen. Zorg bieden in een groene omgeving draagt bij aan sneller herstel en een aangenamer leven in een zorginstelling. BTL Realisatie kun als groene aannemer een zorginstelling bijstaan in de aanleg van een zorgtuin.

Buitenruimte voor therapie en ontspanning

Bij de aanleg van een zorgtuin heeft BTL Realisatie als doel passieve en actieve buitenelementen te verbinden. De zorgtuin is er dan voor afleiding, maar kan ook als plek van therapie en behandeling of dagbesteding dienen. Groen werkt helend en stimuleert bewegen en sociale interactie. Een buitenruimte kan zo onderdeel zijn van de belevingsgerichte zorgverlening en een grotere gastvrijheid uitstralen. De geur van bloemen, de frisse buitenlucht, de zon: een zorgtuin prikkelt de zintuigen en helpt zo met het omgaan van stress en pijn.

Een zorgtuin aanleggen als onderdeel van groene en goede zorg

Een voorbeeld van een zorgtuin aangelegd door BTL Realisatie is de herinrichting van de zorgtuinen van zorggroep Elde Maasduinen. Sinds 2015 is BTL bij de herinrichting van de zorgtuinen van deze instelling betrokken. Een voor een worden de buitenruimtes bij de verschillend locaties opnieuw ingericht. Dit is tot grote tevredenheid van cliënten en personeel. Een zorgtuin aanleggen is een investering in groene effectieve zorgverlening, waar BTL Realisatie graag aan bijdraagt.

Meer zoals dit