Afleidingen tijdens het thuiswerken 

2 min gelezen
Interieur 8

Werken vanuit huis wordt steeds populairder. Hier komt voor veel mensen dan een nieuw kantoor bij kijken. Dit nieuwe kantoor is dan ook op een nieuwe plek en hier zitten ook andere consequenties aan vast. Doordat je privé en werk nu minder gescheiden hebt, is het mogelijk dat je je sneller afgeleid voelt. Werken vanuit huis zorgt namelijk voor de valkuil dat het makkelijker is om je concentratie te verliezen en wat anders te gaan doen, omdat je minder het idee hebt onder toezicht te zitten. Er zijn wat tips om ook vanuit huis beter met afleidingen om te kunnen gaan.

Help ik verlies mijn concentratie  

Je hebt dus een nieuw kantoor, hopelijk is dit niet je bed en ben je ook niet meer in je pyjama. Je brein is zo ontworpen dat het bepaalde plekken associeert met bepaalde taken. Zo is jouw bed geassocieerd met slapen en daarom een van de plekken die niet ideaal zijn als werkplek. Probeer dan ook thuis je kantoor en leefruimte echt gescheiden te houden. Verder kan je ook de computer van werk en privé beter scheiden. Jouw eigen computer heeft vast extensies erop zitten zoals netflix, die vanuit huis als een grote afleidingsmanoeuvre kunnen spelen. Voorkomen is beter dan genezen.

Nog meer ideeën

Hoewel het verleidelijk is om later te beginnen als je thuis aan het werk bent. Is het verstandig om ook dan de kantooruren aan te houden. Dit geeft de dagen routine en structuur en zo kan je ‘s avonds ook echt relaxen. Om thuis dan ook echt om 9 uur aan de bak te kunnen is het belangrijk om je kantoor altijd klaar voor gebruik te hebben. Dit houdt in dat je de ruimte binnenloopt en alles wat je nodig hebt die dag daar ook te hebben. Ook afspraken met mede huisgenoten kunnen ervoor zorgen dat zij om 9 uur deze ruimte tot je pauze even niet binnenkomen. Zo kan jij ook thuis hard aan de bak.