Scrubben om je huid te verzorgen

2 min read

Scrubben is het weghalen van dode huidcellen op je lichaam. En met een natuurlijk gezichtsmasker geef je je gezicht een boost aan goede voedingsstoffen. Het verliezen van huidcellen is een natuurlijk process, je verliest dagelijks duizenden cellen. Je kunt je huid hier een handje bij helpen door te scrubben. Je verwijderd dan de oude huidcellen waardoor je huid weer glad en glanzend wordt. Op deze manier voorkom je oneffenheden. verdwijnen puistjes en pukkeltjes, ook ga je ingegroeide haren tegen. Als je na het scrubben je huid extra voeding wil geven kun je gebruik maken van een natuurlijk gezichtsmasker.

Wat doet een suiker scrub voor je huid

Je celvernieuwingsproces vertraagd naarmate je ouder wordt. Bij jongeren van nieuwe cellen zich tussen de 20 en 28 dagen, naarmate je ouder wordt duurt dit langer. Bovendien maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf, denk hierbij aan luchtvervuiling, zonlicht, droogte en stress. Je huid kan zichzelf door deze extra cellen langzaam verstikken, je huid zal dan haar glans verliezen. Een suikerscrub kan ervoor zorgen dat deze glans weer terugkomt. Een goede behandeling met suiker is ook bevorderlijk voor de doorbloeding. Verder helpt een scrub ook tegen puistjes. Scrubben voor het scheren is ook goed, je krijgt dan een gladder resultaat. En tot slot voelt een scrub ook gewoon heerlijk aan op je huid, en in combinatie met de lekkere geur is een scrub ook gewoon een lekker ontspannende ervaring.

Zo gebruik je een scrub

Als je een scrub gaat gebruiken is het belangrijk dat je begint met het natmaken van je gezicht. Vervolgens doe je een beetje van de scrub op je hand en masseer je het zachtjes over je gezicht. Je hoeft niet hard te wrijven, een scrub werkt optimaal bij zachte wrijvingen. Na ongeveer 3 minuten was je de scrub van je gezicht en je huid voelt aan als nieuw. Je kan je scrub ook als masker gebruiken, laat de scrub hiervoor 10 minuten op je gezicht zitten. Het mengsel trekt dan goed in je gezicht. Smeer je gezicht na het scrubben in met een goed serum, zo voorkom je dat je huid uitdroogt. Je kan een scrub 1 a 2 keer per week gebruiken. Als je een droge huid hebt is het belangrijk om niet vaker dan 1 keer per week te scrubben.