Een wand of vloer met beton cire over tegels

2 min read

Mogelijkheden voor verschillende vloeren en muren is om een muur te maken met beton cire over tegels. Beton cire kan voor vele ruimtes gebruikt worden als toplaag. Het kan in droge, maar ook in natte ruimtes gebruikt worden. In keukens en badkamers dus, maar ook voor de toilet en de wc. De mogelijkheid bestaat er dus om een betonnen toplaag over de tegels te maken. Dit vormt een egale, gladde toplaag wat eruit komt te zien als een stuk muur. Hier kunnen mensen voor kiezen wanneer uitgekeken is op tegels van een wand of vloer.

Beton cire is van alle tijden

Beton is van alle tijden en werd zelfs in de tijd van de Romeinen gebruikt. Beton werd gebruikt om colosseums te bouwen, maar ook bruggen en gebouwen. Beton is dus al decennia lang in gebruik om vloeren en wanden mee aan te brengen. Zo ook nu om vloeren en wanden van beton te voorzien. Desalniettemin zijn er ook betegelende wanden en muren in badkamers of keukens die voorzien zijn van beton cire over tegels. Toplaag voor deze wanden is dan beton. Beton wordt samengesteld van verschillende soorten materialen, hulpstoffen en toevoegsels. Zoals water, grind en zand. Er zijn verschillende soorten beton en verschillende wijze waarop beton gemaakt wordt. De verschillende soorten beton komen voort uit een verschillende werkwijze van het samenstellen van beton.

Het beton van de tegenwoordige tijd

Tegenwoordig kan beton verschillende kleuren bevatten. De mensen denken vaak aan grijs beton, een op het oog een saaie massa van grind en zand. Tegenwoordig kan er met beton verschillende kleuren aangebracht worden door gebruik te maken van pigment. Door de combinatie van bindmiddel en pigment ontstaat er kleur van het beton. Doordat er gebruik kan worden gemaakt van beton in verschillende situaties, zijn er verschillende voor- en nadelen per betonsoort. Deze keuzes moeten goed overwogen worden voordat men een betonsoort kiest.