Breng kust sfeer naar uw huis met palmbomen

2 min read

Voor degenen die in kustgebieden wonen of vrij vaak naar stranden komen, zou de verschijning van een palmboom heel bekend moeten zijn. Dit soort boom komt veel voor in kustgebieden. Hoewel palmbomen vrij algemeen voorkomen in kustgebieden, kunnen ze ook in andere gebieden leven, vooral in tropische gebieden. De schaduw die deze boom geeft, kan heel nuttig en comfortabel zijn voor diegenen die beschutting zoeken onder de hitte van het zonlicht. Dit is de reden waarom veel mensen op bepaalde plaatsen palmbomen willen kweken, zoals in een tuin of op trottoirs. Hun torenhoge figuren die goede schaduw aan de grond kunnen geven, kunnen op artistieke wijze koele sfeer geven in tropische gebieden.

Soorten palmbomen die geschikt zijn voor huisdecoraties

Een palmboom kan meestal tot tientallen meters hoog worden, waardoor zijn lange figuur kenmerkend is. Er zijn echter enkele soorten palmbomen die slechts enkele meters hoog kunnen worden (ongeveer 2-4 meter hoog). Dit soort palmbomen zijn ook favoriet bij veel mensen omdat ze meer geschikt zijn voor decoraties en om thuis te kweken. Niet alleen dat, die palmbomen hebben ook een artistieke uitstraling, waardoor ze nog meer geschikt zijn voor decoratie in een tuin of zelfs in een huis. Hoewel, die korte palmbomen kunnen geen goede schaduwen bieden zoals hoge palmbomen. Maar wie heeft er eigenlijk een schaduw nodig om in huis te schuilen, toch?

Onderscheidende kenmerken van palmbomen

Net als de hoge palmbomen, kunnen ook de korte palmbomen een koele en kust achtige sfeer aan ons huis geven. Dit is natuurlijk heel goed voor wie de sfeer van een kustgebied wil opsnuiven maar ver van de zee woont. Het is te danken aan de kenmerkende stengels en bladeren van die korte palmbomen, die zo onderscheidend zijn van andere soorten bomen dat iedereen ze als palmbomen kan herkennen als ze de bomen zelfs van ver zien. Hun puntige bladeren die eruitzien als in een rij opgestelde scherpe bladen, zijn de meest onderscheidende kenmerken van palmbomen.